16. októbra
Svetový deň jedla
Svetový deň jedla vznikol na základe rozhodnutia Organizácie OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO, vznikla 16. októbra roku 1945 ao niekoľko desiatok rokov neskôr rozhodla, že si vo výročný deň jej založenia začneme každoročne pripomínať Svetový deň jedla). Čo je jeho podstatou?
Svetový deň jedla, ktorý sa každý rok oslavuje 16. októbra, zvyšuje povedomie o bezpečnosti potravín a význame prístupu k výživnej strave pre všetkých ľudí na svete. Tento deň tiež pripomína záväzok jednotlivých štátov dosiahnuť do roku 2030 nulový hladomor. Pre podnikateľov, farmárov, zástupcov vlády a všetkých, ktorí chcú niečo zmeniť, existuje recept na zdravé stravovanie a životný štýl bez hladu. Na stránkach Informačného centra bezpečnosti potravín a webu Víš co Jíš nájdete overené a zrozumiteľné informácie o bezpečnosti potravín, výžive a aktuálnych výživových odporúčaniach.