7. júna
Svetový deň bezpečnosti potravín
K ďalšiemu zvýšeniu bezpečnosti potravín a obmedzeniu svetového nárastu chorôb z potravín vyzýva Svetový deň bezpečnosti potravín (World Food Safety Day - WFSD), ktorý sa oslavuje 7. júna. Návrh na jeho vyhlásenie v rámci Organizácie Spojených národov (OSN) odsúhlasila komisia Codex Alimentarius v roku 2016.
Svetový deň bezpečnosti potravín, ktorý sa každoročne oslavuje 7. júna, upozorňuje na potravinové normy a ich dôležitosť pre bezpečnosť potravín. Cieľom tohto dňa je zvýšiť povedomie verejnosti o bezpečnosti potravín a zdôrazniť zodpovednosť každého, kto je zapojený do výroby potravín. Ministerstvo zemědělství sa aktívne zaoberá témou bezpečnosti potravín a spolupracuje s Ministerstvom zdravotnictví. Regulačný systém EÚ aj ČR zaručuje vysokú úroveň bezpečnosti potravín, ale je dôležité stále zvyšovať povedomie o tejto problematike. Viac informácií na www.bezpecnostpotravin.cz.