29. augusta
Deň viac byliniek a menej soli
Nízky obsah soli neznamená bez chuti. Nájdite nové zdravé recepty alebo urobte zdravšie svoje staré recepty tým, že nahradíte trochu soli chutnými a zdravými bylinkami.
Jesť zdravú a vyváženú stravu je často jednoduchšie povedať ako urobiť. Príprava čerstvého a výživného jedla vyžaduje čas a úsilie, zatiaľ čo menej zdravé varianty sú často oveľa jednoduchšie a pohodlnejšie. Ale jesť zdravo nemusí byť nuda. Zvyknúť si variť s menším množstvom soli robí telu dobre a chuťové bunky si možno neuvádzajú, o čo prichádzajú. Je čas využiť Deň viac byliniek a menej soli.
História Dňa viac byliniek a menej soli vznikla v snaha znížiť množstvo soli v strave priemerného človeka. Okrem pridávania soli pri jedle je soľ aj často používanou zložkou mnohých hotových jedál. To znamená, že mnoho ľudí prijíma v strave viac sodíka, ako si uvedomuje.
Deň viac byliniek a menej soli je ideálny deň na začatie venovania väčšej pozornosti príjmu soli a zároveň byť kreatívnym s inými spôsobmi ochucovania jedla.
Ako osláviť Deň viac byliniek a menej soli? Vyskúšajte tieto zaujímavé a inšpiratívne nápady, ako urobiť jedlá trochu zdravšie.
Začnite variť doma. Deň viac byliniek a menej soli vyzýva každého, aby urobil jednoduchý krok k obnoveniu rovnováhy medzi soľou a bylinkami. Toho možno dosiahnuť použitím byliniek v domácich jedlách namiesto soli. Varenie doma je jediným skutočným spôsobom, ako kontrolovať používanie soli, pretože reštaurácie a výrobcovia hotových jedál často používajú veľké množstvo soli, čo sa nedá zmeniť. Ale to je v poriadku, pretože variť doma môže byť jednoduché, chutné a príjemné, najmä pre tých, ktorí vedia, že robia niečo dobré pre svoje telo.
Vypestujte si čer