29. septembra
Medzinárodný deň povedomia o potravinových stratách a znižovaní odpadu
Medzinárodný deň informovanosti o potravinových stratách a plytvaní je príležitosťou vyzvať na akciu tak verejný sektor (národné alebo miestne orgány), ako aj súkromný sektor (podniky a jednotlivcov) a stanoviť priority akcií. Pokročiť s inováciami s cieľom znížiť straty a plytvanie potravinami a budovať lepšie a odolnejšie potravinové systémy.
Medzinárodný deň osvety o potravinových stratách a znižovaní plytvania, oslavovaný 29. septembra, vyzýva verejný aj súkromný sektor k akcii zameranej na zníženie plytvania potravinami. Unilever je hlavným patrónom tejto iniciatívy, snažiac sa znížiť plytvanie o 50 % do roku 2025. Tento deň zdôrazňuje dôležitosť inovácií a vzdelávania vo výrobe, distribúcii a spotrebe potravín. Podpora potravinových bánk a charitatívnych organizácií je kľúčovou súčasťou tejto stratégie, ktorá prispieva k udržateľnosti a zníženiu ekologickej stopy.