6. novembra
Deň zdravého stravovania
Nie je žiadnym tajomstvom, že naša strava hrá zásadnú úlohu v našom celkovom zdraví a našej schopnosti zotaviť sa zo zranenia a choroby. Každý rok čoraz viac zisťujeme, že to, čo jeme, môže mať dramatický vplyv na kvalitu nášho života. Eat Healthy Day bol založený, aby ľuďom pripomenul dôležitosť správneho stravovania a aby si boli vedomí toho, čo jedia.
S postupom vedeckého poznania sme sa naučili, ako zahrnutie určitých prvkov do našej stravy môže zlepšiť naše zdravie alebo môže byť škodlivé pre dlhý a zdravý život. Soľ bola centrálnou zložkou mnohých receptov a štýlov stravovania, čo viedlo k problémom so zdravím srdca, pretože strava s vysokým obsahom sodíka môže viesť k vysokému krvnému tlaku u pacientov s citlivým krvným tlakom na sodík. Jedlo, ktoré jeme, obsahuje stavebné kamene, ktoré vstupujú do našeho tela a rovnako ako každá stavba, ak použijeme materiály nízkej kvality, nemôžeme očakávať, že budova vydrží večnosť. Existuje všeobecný omyl, že zdravé jedlo musí chutiť zle, ale pravdou je, že zdravé jedlo môže byť jedným z najchutnejších, čo si vložíte do úst. Čerstvé ovocie, pikantné nízkotučné kurča, chrumkavé chutné šaláty a nespočetné množstvo orechov, semienok a lesných plodov vás čaká, aby ste si našli čas a spoznali ich.
Keď sa blíži deň Eat Healthy Day, prečo si nedať čas na preskúmanie svojho jedálnička a zamyslieť sa nad tým, ako jete. Oslava Eat Healthy Day môže byť zábavným a chutným zážitkom, ak sa do toho pustíte. Celkovo si musíte dať nejaký čas na premyslenie o tom, čo jete a trochu času na zváženie kontroly porcií. Príliš často nie je problémom nutne to, čo jeme, ale jednoducho to, koľko toho zjeme. Čokoľvek, čo nie je v rovnováhe, sa môže stať problémom, takže dnes zvážte, ako sa môžete lepšie rozhodnúť pre svoje zdravie.